Alle nyheter

Et innblikk i livet til biljardspiller Sharik Sayed fra Singapore

Møt en av Singapore sine fremste biljardspillere, Sharik Sayed!
Sharik jobber som biljard-coach på Ronnie O’Sullivan Snooker Academy i Singapore, og har spilt biljard i over 15 år. I løpet av hans studier i USA, hadde han gleden av å lære biljard av Verdensmester Nick Varner. Han er ikke bare opptatt av å utvikle seg selv som biljardspiller, men har også funnet gleden av å kunne lære andre å spille bedre.  


Hva fikk deg interessert i biljard? 

- Det som fikk meg til å begynne å spille biljard var å høre lyden av ballene som gikk i lommene. Det er noe merkelig tilfredsstillende med å treffe en ball, og få det resultatet du hadde forestilt deg!


Sharik forteller at det er vanskelig å leve av å spille biljard i Singapore. 

“I Singapore, er vi heldige som har støtte fra Cue-Sports forbundet (Cuesports Singapore). Dette er et forbund for utøvere som representerer Singapore. Men for å kunne leve av å spille biljard her, så er du nødt til å bli en av de 16 best rangerte spillerne i verden”


Fortell oss om utfordringer du har møtt som biljardspiller i Singapore, og hva du har gjort for å overkomme dem

-Singapore er et lite land, og det finnes ikke mange spillere av verdensklasse her som det er på Filippinene eller i Taiwan - dermed er det ikke mange spillere å trene med. Min trener har sagt at vi ikke har det beste konkurransemiljøet her, så vi må være smarte for å kunne jobbe oss rundt det. I treningen min bruker jeg fantasien for å skape konkurranse-lignende situasjoner, og så øver jeg ut ifra det.


Av alle biljardturneringer du har deltatt i, hva har vært din favoritt så langt?

-For meg var favoritt arrangementet mitt verdensmesterskapet for juniorer i Willingen, Tyskland, som jeg deltok i i 2007. Det var første gangen jeg spilte biljard utenlands, og utenfor hotellet var det en vakker skibakke. Siden jeg elsker naturen, nøt jeg virkelig oppholdet der.


Har det å reise til andre land for å turnere påvirket din egen spillestil?

Absolutt - Hver gang jeg reiser til et annet land for turneringer og ser nye spillere som spiller bra, prøver jeg å lære nye teknikker av dem. Et eksempel er når jeg var på Filippinene - Der fikk jeg mange nye perspektiver ved å se på biljardspillet siden de har så mange dyktige spillere!  Det var virkelig en tankevekkende opplevelse!


Sharik havnet på en imponerende 9. Plass i World Cup Of Pool sammen med spillpartner Aloysius Yapp. Aloysius Yapp er en Singapore basert spiller som tidligere har vunnet 2. plass i US Open Pool Championship.


Fortell oss om hvordan det føles å være med i en så stor konkurranse

- Helt ærlig, det å spille der ute er så utrolig gøy, og det er noe jeg har drømt om siden jeg var yngre. Det er veldig mye press, men det er en type press jeg liker å ha! Det viktige her er å ha en god innstilling til kampene og måten man spiller på. På den måten blir det å vinne og tape mindre viktig for tankene dine, og denne holdningen kommer til å hjelpe deg med å få frem det beste i spillet ditt!


Hva er høydepunktet i din karriere så langt?

- Noen av de beste tidene i min karriere var under 2021 Southeast Asian Games, da jeg vant en bronsemedalje og også fikk sponsorskap fra Ronnie O’Sullivan Snooker Academy for å kunne spille på heltid. Det var en drøm som gikk i oppfyllelse! 


Sharik forteller oss om hva de viktigste egenskapene en suksessfull biljardspiller burde ha - som er utholdenhet, pågangsmot, lidenskap, disiplin, tålmodighet og en god håndtering av følelser som er svært viktig.

- I biljard livet vil du oppleve gode og dårlige dager, så det er viktig å kunne holde balansen.


Hva er dine tips til nykommere som ønsker å spille profesjonelt?

- Jeg råder dem til å være disiplinerte, hardtarbeidende og tålmodige. Lær også av andres erfaringer, ikke bare dine egne. Dette spillet er demokratisk. Du får det du gir! Så bruk mye av tiden og innsatsen din på å trene godt. Resultatene vil helt sikkert vises etterhvert!


Hva er dine tips for å forbedre dine ferdigheter som biljardspiller? 

- Det er ingen stor hemmelighet det å kunne bli flink i biljard. Du må ha en betydelig mengde med dedikasjon, fokus, disiplin, drivkraft, lidenskap og utholdenhet. Jeg skulle ønske det var enklere enn som så! Det beste rådet jeg kan gi er å ha en plan før hver treningsøkt, slik at du jobber med noe spesifikt hver dag. Over lengre tid vil du kunne merke en forbedring!


Sharik har store mål og ambisjoner som biljardspiller, og avslutningsvis forteller han oss om hans tanker for fremtiden. 


- Det er en drøm for enhver spiller å vinne en verdensmestertittel. Om det vil skje for meg eller ikke, vet jeg ikke - men jeg kommer til å fortsette å jobbe mot dette målet og nyte reisen din. Ingen reise er verdt å ta hvis den ikke er gledesfylt!

Følg Sharik sin reise videre på instagram: @sharikclassic